Каталог
(097)880-63-79
USD
EUR
пн - пт с 10:00 до 20:00 сб - вс с 11:00 до 18:00
(097) 880-6379
Новинка
Купити книгу

Як справити добре враження на батьків нареченого (нареченої)

Катажина Ярош
Томаш Ярош
Автор огляду: Andrey 
19.12.2019

Коли ми входимо в нову родину, то хочемо справити якнайліпше враження. Це нормальне прагнення кожної людини - показати себе з ліпшого боку. Коли ми приходимо до батьків хлопця чи дівчини, то переживаємо за свій вигляд і хочемо сподобатися. Часом нас вітають сердечно і з довірою, часом - нейтрально або й з розчаруванням, що саме ми будемо невісткою чи зятем, а інколи, на жаль, недоброзичливо й вороже.

То що ж робити або чого не робити, особливо на початку знайомства, щоб враження було якомога ліпшим? Як отримати теплий прийом? На відчуття майбутніх батьків ви не маєте особливого впливу, однак можете багато зробити для формування своєї репутації та взаємовідносин. І, повірте, це дасть свої добрі плоди.

Гостюючи в чиємусь домі, треба пам’ятати про звичаї та звички господарів, і до них треба пристосуватися, навіть якщо щось видаватиметься вам дивним. Можливо, вас дратує, що під час розмови телевізор ввімкнений, але не треба просити вимикати його. Господарі можуть сприйняти це як ваше «бажання керувати».

Не варто висловлювати своїх політичних поглядів, особливо на початку, ані не наголошувати на різниці в поглядах у цій сфері. Також не варто коментувати антипатію господарів до влади чи якихось релігійних переконань. Звичайно, коли нас про щось запитують, потрібно відповідати, але намагаймося робити це нейтрально та делікатно. Не розпочинаймо дискусію та не намагаймося будь-якою ціною довести свою правоту.

Надмірно не вихваляймося. Під час розпитувань можемо розповісти про свою роботу, професію, батьків, але при цьому не варто прикрашати розповідь описом своїх досягнень, успіхів чи засвоєних знань. 

Варто завжди виражати свою симпатію: можна принести квіти, тістечка або ж якусь іграшку, якщо вдома є діти. Треба похвалити запропоновані страви, можна запитати, хто зображений на портреті чи настінному фото. Це буде доказом вашого доброзичливого зацікавлення та симпатії.

Треба зважати на те, що і як ми говоримо до коханої людини. Ви можете навіть не здогадуватися, як багато неприязні виникає через вразливість батьків. Хтось, хто приходить у їхню родину, навіть якщо це хороша людина, завжди буде тим, хто прийшов «ззовні». Бажання батьків захистити свою дитину від кривдника часом робить їх підсвідомо надмірно чутливими до того, як до неї звертається її обранець. Конкретно йдеться про сприйняття тих самих слів, але тут вже дуже залежить, хто їх вимовляє. Якщо протистояння виникає між братами-сестрами, то батьки зазвичай не реагують, а часом навіть не помічають суперечок. Якщо ж суперечку між собою затівають наречені, то в батьків відразу «загоряється контрольна лампочка».
Коли на запитання нареченого, де його ключі, донька відповість: «Там, де ти їх поклав», її батьки не звернуть на це увагу. Якщо ж це наречений так відповість їхній доньці, навіть не маючи жодних поганих намірів, вони можуть це сприйняти як відсутність поваги та небажання допомогти. 
Якщо син скаже нареченій, аби швидше збиралася, бо вже пора виходити, то його батьки ніяк на це не відреагують. Однак якщо це вона в їхньому домі поквапить їхнього сина, то вони можуть визнати таку поведінку недостойною. Погляньмо, та сама ситуація, ті самі слова, але їх сказала інша людина - і реакція цілком інша!

Якщо ж таки дійде до непорозуміння, можна спокійно пояснити, що ми мали на увазі. Якщо нас зрозуміють - чудово, якщо ні - нічого не вдієш, ми хотіли зробити якнайліпше. Адже не йдеться про те, аби будь-якою ціною сподобатися майбутнім батькам і завжди їм підтакувати. Така поведінка спричинить лише невдоволення, а нещирість врешті-решт призведе до ситуації, коли ми більше не зможемо вдавати, або навіть до скандалу. Вже не говорячи про вплив такої ситуації на стосунки з коханою людиною. Кожна людина потребує, аби поважали її гідність, і майбутній свекор, і невістка, і навіть теща! Просто завжди будьмо собою, у тому числі в стосунках з майбутніми родичами.

Поради із книжки Каторжини і Томаша Ярошів «Заручини. Крок до подружжя»