Каталог
(097)880-63-79
UAH
USD
EUR
пн - пт с 10:00 до 20:00 сб - вс с 11:00 до 18:00
(097) 880-6379

Мільони чудес

Автор огляду: Andrey 
27.02.2020
Чому ми вважаємо, що людям потрібна ще одна християнська книга про еволюцію та креаціонізм?. Оскільки подібне питання може виникнути в багатьох, відповімо на нього.

По-перше, гостра необхідність у цій книзі сформульована вже в самій постановці питання.  Еволюціоністи досягли значного успіху в виробленні своїх власних правил гри в дискусіях, відтак навіть професор із вивчення Біблії тепер використовує їхню термінологію. Рік Дейтон має намір вирівняти умови гри. Сама суть питання  це не «еволюція проти креаціонізму», а «еволюціонізм проти креаціонізму». І це не просто тривіальне питання семантики. 

По-друге, зараз дебати щодо еволюціонізму та креаціонізму є дуже гарячою темою, особливо після дебатів Кена Хема та Білла Ная в лютому 2014 року, за якими спостерігали по всьому світу. Атеїстичні організації стверджують, що Білл Най у дискусії розбив на друзки Кена Хема, і вони використовують ці дебати як інструмент збору коштів для своїх організацій. Дивно лише, що вони, незважаючи на свої твердження, не розповсюджують відеозапис дебатів. З іншого боку, організація «Відповіді її Книзі Буття» продає тисячі DVDкопій цього запису. Отакої!!! Про що це свідчить?

По-третє, у своїй  новій книзі Рік Дейтон використовує новий нестандартний підхід, який досі він сам не помічав. Ця інформація  допоможе полонити увагу та переконати серця невіруючих, котрі до цього ігнорували інші підходи. Також вона допоможе  посвяченим віруючим бути хоробрими свідками Ісуса й підштовхне номінальних віруючих до посвяти Христові.

По-четверте, автор  намагається  пояснити та спростити великі проблемні питання, котрі зазвичай спотворюються вченими з обох боків протистояння через надлишок академічного жаргону. В. Карл Хетчерсайд (один із героїв книги) написав, що різниця між Ісусом та філософами полягає у тому, що філософи брали прості матерії і ускладнювали їх, а Ісус брав глибокі проблеми й робив їх простими та ясними. Думаю, ця книга подана просто та зрозуміло.

По-п"яте, атеїстичні еволюціоністи, як от Річард Докінз, стали надзвичайно агресивними та використовують вульгарні образи, паплюжачи креаціонізм та просуваючи еволюціонізм. Їхні книги, блоги та роздуті заяви щодо «факту» еволюції вже стали вірусом у соціальних мережах. І, як показало нещодавно проведене в Америці опитування «Harris Interactive Poll», вони мають вплив, адже за останні чотири роки відсоток американців, які вірили її Бога, упав iз 82 % до 74 %, а з 2005 року кількість тих, хто вірять у дарвінізм, збільшилася з 42 % до 47 %.

По-шосте, Рік Дейтон  дуже зацікавлений у тому, щоб досягнути молодь. Задля цього він писав, використовуючи прямий та ясний стиль, щоб кожен підліток, який читатиме цю книгу, точно зрозумів суть. Раві Захаріас, апологет, філософ та євангеліст (який також є одним із героїв цієї книги), повідомляє, що він та члени його команди RZIM (Ravi Zacharias International Ministries) спостерігають найбільший приток людей в історії всього їхнього служіння. Він каже, що студенти прагнуть відповідей. Тож будемо терпляче та правильно давати їм відповіді, які ґрунтуються на Біблії.

І найголовнішеРік Дейтон написав цю книгу для слави Божої та заради поширення Його царства. Молимося, щоб зміст цієї книги посприяв тому, щоб людські душі навіки були в Його царстві. Раві Захаріас написав: «Це покоління зазнає атак скептиків та повинно знати, як реагувати на це. Ось чому ми існуємо».

Купити книгу «Мільон чудес. Дилема еволюції» Рік Дейтон