Каталог
(097)880-63-79
UAH
USD
EUR
пн - пт с 10:00 до 20:00 сб - вс с 11:00 до 18:00
(097) 880-6379

По дорозі з Ангелом

Автор огляду: Andrey 
19.12.2019

ПО ДОРОЗІ З АНГЕЛОМ. ОПОВІДАННЯ

Привіт, друже! Я - Вем, завзятий мандрівник. Мені вже чимало довелося побачити, хоча я живу на світі ще не дуже довго. А це мій підопічний - Дмитрик. З ним постійно трапляються якісь цікаві історії. Скажу тобі під секретом, мене спеціально до цього хлопчика приставили, щоб я за ним спостерігав та найцікавіші події його життя записував, а потім розповідав тобі. Ти можеш запитати, навіщо воно тобі? Відповім. Я хочу познайомити тебе із Десятьма Заповідями, що їх Бог дав людям, щоб вони знали, якими мають бути, як жити, що їм слід робити, а що ні. А історії про Дмитрика мені допоможуть все тобі пояснити якнайкраще


1. По дорозі з Ангелом

Хто так мудро створив світ, Хто впорядковує все, що в цьому світі існує?  Крук Вем, знає відповіді на ці запитання, а ви? Якщо ні, прочитайте історію, яку він вам розповість. І дуже вас прошу, не будьте надто суворі до Дмитрика, героя цього оповідання, бо на його місці міг опинитися будь-хто з вас.

2. Розчарований герой

Надто часто люди промовляють слова, не замислюючись над їхнім значенням, кажуть те чи інше за звичкою чи заради красного слівця. Ім'я Бога не стало тут винятком. Саме тому Він дав людям заповідь: «Не призивай імення Господа, Бога твого, надаремно», тобто Бог не хоче, щоб люди присягалися Його іменем, обманювали Його іменем аби використовували Його ім'я як приказку в буденній розмові. Постарайтеся і ви, друзі, дотримуватися цієї заповіді. Також будьте обережні з іншими словами, щоб часом не втрапити в халепу як хлопчик Дмитрик, який захотів  бути героєм в очах оточуючих. Та, на жаль, заради цього він зробив вчинок, який геройським аж ніяк не назовеш.

3. Неприємний сюрприз

Навіщо ви ходите до церкви? Чи не ліпше залишитися вдома та зайнятися цікавішими справами або піти із друзями до парку атракціонів? Що спонукає вас до щотижневих відвідин храму Божого? Можливо, ви там тільки через ваших батьків, які змушують вас ходити на службу та в недільну школу? Чи є ще якась причина? Гадаю, час знайти відповіді на ці запитання разом з Дмитриком.

4. Долина трьох печер

Крук Вем, надто часто чув від дорослих слово «ні», і ви, гадаю, теж. Часом так буває прикро: надумаєш щось зробити, все ретельно сплануєш, а дорослі забороняють тобі це здійснити. Проте, чи завжди правда на нашому боці, коли ми ображаємося на батьків, які кажуть нам «ні»? Скажу вам під секретом, не завжди. Я довго розмірковував над тим, чому нам щось дозволяють робити, а щось ні. І нарешті зрозумів. Дорослі живуть на світі довше за нас і більше за нас знають, отже, можуть передбачити, до чого приведе той чи інший наш вчинок. Бачите, як усе просто. А зрозуміти це мені допомогла одна історія, яка сталася з хлопчиком Дмитриком та його другом Песиком. Прочитайте і ви її, впевнений, не пошкодуєте.

5. Зачароване озеро

Ось і я- відданий вам Крук Вем, що означає Крук Молодший. Прошу любити й шанувати. Ви, мабуть, думаєте, якщо я птах, то бабусі в мене бути не може. Помиляєтесь! У мене, як у всіх юс, також є бабуся. Я можу прилетіти до неї в будь-який час, можу порадилися з нею у скрутну годину, і бабуся ніколи мені не відмовить у допомозі. Наприклад, це вона підказала мені, як пояснити вам заповідь «Не вбий». Ви ж, звісно, пам'ятаєте, що я саме той птах, який розповідає дітям про Десять Заповідей, котрі дав людям Бог через Мойсея, щоб усі ми жили за цими законами. Бабуся пояснила мені, що заповіддю «Не вбий» Бог забороняє людям не тільки забирати життя одне в одного, а й робити чи казати щось таке, що може зруйнувати, зіпсувати чи скоротити життя іншій людині. Моя бабуся порадила, щоб я розповів вам історію про мого підопічного Дмитрика та його друзів хлопчика Лесика й собаку Тумана. Так вам легше буде зрозуміти, які саме вчинки можуть зашкодити життю близьких вам людей.

6. Пропале місто

Ви коли-небудь чули заповідь «Не чини перелюбу»? Якщо так, то чи можете пояснити, що це означає? Мій підопічний Дмитрик не зміг. Тому, коли в недільній школі йому дали завдання поміркувати про зміст цієї заповіді, він одразу звернувся по допомогу до свого тата, і той розповів йому одну дуже цікаву притчу. Прочитайте і ви її, хлопці й дівчата, і тоді зрозумієте заповідь «Не чини перелюбу».

7. Гіркі яблука

Привіт, друже! Я - крук Вем, завзятий мандрівник. Я хочу познайомити тебе із Десятьма Заповідями, що їх Бог дав людям, щоб вони знали, якими мають бути, як жити, що їм слід робити, а що ні. А ця історія про Дмитрика мені допоможе все тобі пояснити якнайкраще. Сьогодні ми поговоримо з тобою про заповідь «Не вкради».

8. Таємниця розбитого компаса

Я - Крук Молодший, або просто Вем. Страшенно не люблю, коли інші птахи дражнять мене малюком, ось і скоротив своє ім'я. Я дуже люблю літати містом і спостерігати за людьми, тому мені так багато відомо. Адже, якщо бути уважним, можна дізнатися багато цікавого. Наприклад, дивіться, ондечки на дерево дереться хлопчисько. Побачили? Вгадайте із двох спроб навіщо. Не знаєте? Он там, між гілок сховано маленьку солом'яну хатку. Саме туди й прямує хлопчик. До речі, забув сказати, кличуть його Дмитриком. Я можу багато розповідати вам про нього, мені надзвичайно цікаво спостерігати за ним. Адже він веселий і пустотливий, неймовірний вигадник і фантазер. Він жити не може без пригод, тому часто втрапляє в різні історії. І я часто буваю їхнім свідком. Ця історія вам також сподобається

9. Украдена радість

«Хочу, хочу, хочу...»-як часто ми кажемо ці слова. Нам завжди чогось хочеться, і я, Крук Вем, не виняток. Часто, літаючи над містом, я бачу як ви катаєтеся на роликах або ласуєте морозивом у спекотний день, і мені так кортить приєднатися до вас! Впевнений, кожен із вас легко зрозуміє мої почуття. Адже й ви безперечно бували в таких ситуаціях, коли вам чогось дуже кортіло, але ви не могли це отримати. І як же ви чинили в таких випадках: умовляли батьків, забирали бажане у того, хто його мав, чи просто гамували своє бажання? Кожен годен сам обирати, як йому чинити. Найголовніше, щоб потім не було соромно за свої вчинки. Я недарма завів з вами цю розмову. Сьогодні мені хочеться поговорити про дві заповіді, смисл яких у тому, що не можна прагнути отримати неправдою щось, що належить іншій людині.Трохи незрозуміло звучить, чи не так? Щоб вам усе стало ясно, прочитайте історію про мого знайомого хлопчика. Вона сталася задовго до того, як у Дмитрика з'явився собака.

Купити книжку «По дорозі з ангелом. Оповідання»